Svečanost povodom polaganja kamena temeljca za izgradnju zgrade Službe hitne medicinske pomoći Zenica sa pratećim sadržajima upriličena je protekle srijede. Radove na izgradnji ovog objekta ozvaničili su Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, i dr.sci.prim. Mersija Kasumović, direktorica Javne ustanove „Dom zdravlja Zenica“.
„Grad Zenica zaslužuje moderan objekat Hitne pomoći u kojem će sve biti na jednom mjestu. Rok za izgradnju je dvije godine, a ovo će biti prelijepa zgrada i najmodernija Služba hitne medicinske pomoći“, kaže gradonačelnik Kasumović.
Direktorica JU „Dom zdravlja“ Zenica dr. Mersija Kasumović istakla je da će ova ustanova, nakon izgradnje novog zdravstvenog objekta, osigurati potrebna finasijska sredstva za nabavku potrebne opreme u skladu sa propisanim standardima za rad zdravstvenih ustanova. „Izgradnjom novog objekta, umjesto zgrada starih 80-ak godina u kojima su bile smještene Služba hitne medicinske pomoći, Služba za zdravstvenu zaštitu specifičnih i nespecifčnih plućnih oboljenja, prostorija u kojima radi Služba za laboratorijsku dijagnostiku, napravit će se novi moderni zdravstveni objekat koji će omogućiti pacijentima bolje uslove za liječenje, a zdravstvenim radnicima osigurat će se kvalitetniji uslovi za pružanje zdravstvenih usluga“, kazala je direktorica „Dom zdravlja“ Zenica dr. Mersija Kasumović te se ovom prilikom zahvalila Gradskoj upravi Zenica, Vladi ZDK i Vladi FBiH koji su osigurali sredstva za izgradnju objekta Službe hitne medicinske pomoći.