Sonja Jurkić, domaćica: Cijela protekla godina, iz mogla ugla, bila je jako loša. U Novoj godini očekujem da mi zdravlje bude dobro, a sve ostalo ne vjerujem da će išta ići naprijed. Ljudski se je nadati boljem, ali nisam optimistična.

Zvonko Boras, penzioner: Protekla godina za mene je bila jako uspješna. Jedno dijete mi je završilo fakultet, drugo upisalo petu godinu. Općenito, svugdje je kriza. Mi smo mali igrači i sve se prenosi nas. Svjetski poretci se mijenjaju. Ipak, pošto sam po prirodi optimističan u Novoj godini očekujem da će globalna kriza biti zaustavljena i da će se se životni standard poboljšati.

Onedin Muslić, radnik: Prošla godina mi je duhovno bila jako teška. Izgubio sam oca, prijatelja, a što se tiče svega ostalog, najviše me razočarala politička situacija koja je, nažalost, jako delikatna. Poziva se opet na nekakav rat. U Novoj godini u Bosni i Hercegovini očekujem da na političku scenu dođu nove političke snage. Mladi, obrazovani sposobni ljudi, kao što se desilo u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci.

Zemira Mujičič, službenik: Protekla godina bila je u znaku bolesti, brige, odlaska mladih ljudi iz naše zemlje, a u 2022. godini nadam se, uz Božiju pomoć, da će ipak doći neko bolje vrijeme.

 

Anela Huskić, radnica: Prošla godina neće mi ostati u sjećanju nipočemu lijepom. Pandemija, političke tenzije, loš standard, divljanje cijena, sve je to što je po meni obilježilo 2021. godinu. Što se tiče mene lično i moje porodice mogu biti zadovoljna, ali sve ostalo je bilo jako loše. Nažalost, ništa bolje stanje ne očekujem ni u 2022. godini,ali treba se nadati da će ipak doći bolja vremena.

Jasmin Dervišić, penzioner: Godina iza nas po meni je bila jako loša. Politička situacija u zadnje vrijeme je jako teška, lopovluk vlada, omladina nam odlazi. Jedna velika tragedija i što je još gore ne vidim da se stanje može promjeniti nabolje. Jako sam pesimističan, tako da i u 2022. godini očekujem, nažalost, da stanje bude čak još i gore. Volio bi da se prevarim, ali Bogami, situacija je takva i čisto sumnjam.

Goran Lučić, radnik: Nadam se da ćemo se u 2022. godini konačno riješiti korone i da ćemo nastaviti sa normalnim životom. U prošloj godini imali smo globalni problem virusa i mislim da smo mi ovdje u Žepču, kao jednoj maloj sredini, dobro prošli kada je riječ o pandemiji. Generalno, 2021. godina prošla je u znaku pandemije, što se odrazilo na gotovo sve sfere života… U svakom slučaju u 2022. godini nadam se nečemu boljem.

Fuad Kesić, penzioner: Kao penzioner mogu reći da je prošla godina bila nikakva. Politička situacija i životni standard loši, penzije male, jedno opće nezadovoljstvo među ljudima. Kakva će biti ova godina, to niko ne zna. Nadam se, da će biti bolje. Ima obećanja, ali uvijek samo obećanja, obećanja i na kraju sve se na obećanjima i završi.