Prethodna, 2020. godina nam je svima pokazala koliko je značajna prevencija kada je zdravlje u pitanju i koliko je važno graditi dobar imunitet. Pčelarka Sabina Krivdić iz Visokog je, u želji da ponudi proizvod koji će obuhvatiti najbolje iz pčelinjeg stvaralaštva, odlučila da smiksa Imuno mix.
Pčelinji mix
U jednoj teglici udruženi su med, propolis, polen i perga.

“Naučnim istraživanjima je potvrđeno da je propolis po svojim svojstvima čisti prirodni antibiotik prema kojem niko ne razvija otpornost, niti on izaziva štetne reakcije u organizmu. U propolisu je otkriveno više od 300 različitih sastavnica, 22 minerala i 7 vitamina. Polen – zrna cvjetnog peluda rijetka su prirodna namirnica koja ne mogu biti vještački stvorena, a sadrže sve potrebno za rast i razvoj organizma. Prirodni je antioksidans koji se preporučuje osobama izloženima stresu, lošem načinu života i prehrane, ali i oslabljenom imunitetu. Sa znanstvenog stajališta, pčelinja je hrana, tj. pelud savršena hrana. Istraživači tvrde da bi mjesecima mogli jesti samo pelud bez rizika da obolimo od ikakvih bolesti. Perga je fermentirana pelud koja je 10 puta hranljivija nego obična. Ako se duže koristi, jača imunitet i tako spriječava nastanak pojedinih bolesti, a naročito pomaže kod oporavka poslije teških operacija i oboljenja. Važi za jedan od najljekovitijih i najskupljih pčelinjih proizvoda”, kazala nam je Sabina Krivdić, koja je sve navedeno dodala u bagremov med i tako je nastao mix na kojem će nam, kako je dodala, naš imunitet biti itekako zahvalan.
Matična mliječ
Još jedan jako koristan spoj je matična mliječ u medu. Matična mliječ je također zaslužna za jačanje imunološkog sistema, zaštita je od bolesti i vanjskih napada. To je razlog zašto se matična mliječ, kroz svoj širok spektar djelovanja, smatra proizvodom koji se brzo prilagođava potrebama tijela na isti način kao i ljekovito bilje. Matična mliječ reaguje na velik broj problema s kojima se susreće tijelo, pa čak i ako ne liječi direktno problem, pomaže da se tijelo osigura energijom i vitalnošću potrebnima za prevladavanje tegoba.

PROJEKAT PODRŽAVA MINISTARSTVO ZA POLJOPRIVREDU,
ŠUMARSTVO I VODOPRIVREDU ZDK