Proteklog utorka su proglašeni najbolji pojedinci i kolektivi bosanskohercegovačke ekonomije, na 34. svečanoj dodjeli priznanja „100 najvećih u BiH“. Organizator ove tradicionalne manifestacije su Poslovne novine i analitički partner LRC, a suorganizator je Vanjskotrgovinska komora BiH. Priznanja su otišla u ruke malih, srednjih i velikih kompanija koje su bile najbolje u raznim kategorijama poslovanja, od ostvarenih prihoda, dobiti i izvoza, a posebno raduje da su priznanja došla i u ruke moćnih žena bh. biznisa koje su pokazale znanje koje su krunisale vrhunskim vođenjem kompanija na čijem su čelu.
Jedno priznanje i ove godine se izdvojilo od ostalih. Riječ je posebnoj nagradi „Pečat 100 najvećih“ koje je ove godine otišlo u ruke Branimira Muidže, generalnog direktora Tvornice cementa Kakanj iz Heidelbergcement grupacije u BiH i Hrvatskoj. Tvornica cementa Kakanj prošle godine je ostvarila porast na svim poljima poslovanja od čega se izdvajaju porast dobiti od skoro 65 posto, prihoda od 23,4 posto i izvoza od skoro 14 posto, a za projekte društvene odgovornosti izdvojili su 550.000 KM. Ovi rezultati su ih doveli do ovog najvećeg priznanja koje je dodijeljeno tokom manifestacije.
U kategoriji velikih preduzeća, pored tuzlanskog Binga, izdvojio se ArcellorMittal Zenica koji je imao najveći izvoz (335,1 milion KM), a najbolji je bio i u kategoriji „proizvodnja sirovog željeza i čelika“. Zaslužena priznanja su otišla i u ruke direktorima kompanija koje su ostvarile najveći prihod u pojedinim oblastima, među kojima su i Tvornica cementa Kakanj i Mann Hummel Tešanj, a među onima koji su slavili, jer su bili najbolji u svojim djelatnostima je i Elektrokontakt Vareš.