Sjajnim koncertom regionalne zvijezde, Petra Graše, protekle srijede završeno je peto izdanje „Zenica summer festa 2022“. U 20 festivalskih dana realizovano je 25 programa u okviru najljepše zeničke ljetne priče, a finalna večer na Trgu Alije Izetbegovića počela je nastupom mlade Zeničanke Hane Kapković a potom je uslijedio koncert sarajevskog benda „Heaven“.
Pjesme ispunjene ljubavlju
– Večeras završavamo Zenica summer fest ali to nije kraj onoga što pripremamo u narednom periodu. Očekuje Vas još dosta zanimljivih programa, različitih sadržaja i već sada mogu da Vas pozovem na ovakvo okupljanje 30. i 31. decembra, za novogodišnje sadržaje koje ćemo tradicionalno realizovati -kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i nakon velikog vatrometa pozvao na scenu Petra Grašu.
Pjesme ispunjene ljubavlju i pozitivnim emocijama horski je s Grašom pjevala mnogobrojna publika. Koncert je otvoren pjesmom „Jel’ ti reka ko“, a zatim su uslijedili svima poznati hitovi: „Srce za vodiča“, „Trebam nekoga“, „Lomi me“, „Ljubav jedne žene“, „Nisam ja za te“… Jedan od najpoznatijih regionalnih kantautora prenio je pozitivnu energiju na sve prisutne i priredio posjetiocima dvosatni spektakl.
– Uvijek se dobro osjećam u Zenici, vidim da je jako puno ljudi bilo tu. Ovo je vjerojatno godina u kojoj smo radili najviše velikih koncerata, zadovoljstvo mi je što je tu i zenički koncert. Dva puta smo rasprodali zagrebačku Arenu, prije neki dan odlično je bilo u Sarajevu, Splitu, Mariboru, Ljubljani, u pulskoj Areni nezaboravno, a večeras u Zenici zaista posebno, uživali smo u svakom trenutku. Hvala publici, hvala domaćinima, nadam se da se uskoro ponovo vidimo. Kruna ove sezone će biti koncert 11. novembra u Beogradu a nakon tog ulazimo u studio Tončija Huljića i radimo nove pjesme -kazao je Grašo u izjavi za Našu riječ.
Više od 100.000 posjetilaca
Prema riječima organizatora, festivalski program pratilo je više od 100.000 posjetilaca. Ovogodišnja nagrada Festivala će biti uručena Mirzi Selimoviću koji je proteklog utorka na Trgu napravio istinski spektakl za sve prisutne. Podsjećamo da je ZSF tehnički realizovala RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Kasumovića.