Rukovodstvo nogometnog kluba Čelik prošle sedmice je objavilo da je po prvi put, u historiji kluba, Čelik platio porez na dodanu vrijednost (PDV) za deveti mjesec (septembar). Ovo su samo mali koraci na dugoj stazi oporavka simbola ovog grada.
– Na ovom putu oporavka i u našoj borbi potrebna je pomoć svih nas. Zbog toga smo partnera i podršku pokušali pronaći u Vladi ZDK. Rukovodstvo kluba svakodnevno pokušava pronaći način na koji bi što ekspresnije završio aktivnosti u vezi plaćanja duga za PDV–e Upravi za indirektno oporezivanje -kažu s Bilinog polja i dodaju da još uvijek nisu dobili odgovor od Vlade ZDK na inicijativu koja je podnesena 30. septembra.
Prošle sedmice objavljen je Kvartalni izvještaj o finansijskim tokovima NK Čelik Zenica između 15. jula i 20. oktobra 2020. godine gdje je prikazano da je dug kluba smanjen za 1.220.490 KM.
Obzirom da još uvijek nisu realizirane odluke Gradskog vijeća u vezi plaćanja reprograma poreznih dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH te ustupanja mjesečnih prihoda sa stadiona „Bilino polje“, NK Čelik uputio je javni dopis svim strankama i samostalnim vijećnicima Gradskog vijeća grada Zenice u vezi realizacije odluka Gradskog vijeća za NK „Čelik Zenica“.
– Kako nismo u mogućnosti dobiti adrese svih vijećnika, ovaj poziv upućujemo javno i molimo sve vijećnike da nas do petka, 6. novembra, izvijeste o konkretno poduzetim koracima na realizaciji Odluka -kažu iz kluba.