Na kolektivnom sastanku Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma Vedro donesen je Plan aktivnosti za 2022. godinu, s potpuno novim turama, planinama koje imaju u planu posjetiti ove godine. Željeli su svim dosadašnjim ali i novim članovima pružiti neke nove ture, avanture i posjete bh. ali i planinama u susjedstvu, pa su se tako u planu našle ture Hojta, Zastavac, Plješevica, Mosor, Musala.
– Budite dio naše vedre kolone i uživajte u čistom i svježem osjećaju pripadnosti koji vam planina pruža. Zahvaljujemo se svim našim simpatizerima koji nas prate i koji svoje slobodno vrijeme izdvajaju da bi se družili s nama, planinarili i upoznavali prelijepe krajeve Bosne i Hercegovine. Budite i ove godine dio naše kolone i uživajmo zajedno u novim avanturama -rekli su iz Vedra.
Uz sad već tradicionalne pohode: Zenički horizonti, odlaske na Vlašić, Jahorinu, Bjelašnicu i mnoge druge bh. planine, iz Vedra su za sredinu mjeseca maja u Planu aktivnosti za 2022. stavili i treće izdanje utrke „Zenički noćni cener“. – S obzirom na to da ovaj projekat zahtijeva višemjesečne pripreme, sekcija Zenica trči vrijedno radi na realizaciji aktivnosti koje prethode samoj utrci, kao što su prikupljanje potrebnih dozvola, sastanci s partnerima, sponzorima -kažu iz Vedra. Ova utrka gradskim ulicama se u prethodnom periodu nije održala zbog higijensko-epidemiološke situacije a prva dva izdanja su u Zenicu privukla brojne takmičare ali i druge posjetitelje.