U školskom dvorištu Osnovne škole Vladimir Nazor proteklog petka mogao se čuti dječiji smijeh, pjesma, te vidjeti radost na licima uposlenika Škole. Povod za svečanost bilo je obilježavanje 63. rođendana Škole. Učenici su bogatom priredbom i pred velikim brojem zvanica, roditelja, nastavnika i školskih drugara zabavljali prisutne pjesmom, igrom i plesom.
Škola po mjeri učenika
Osnovna škola Vladimir Nazor je odgojno-obrazovna ustanova u kojoj djeca postižu vrhunske rezultate. Zahvaljujući nesebičnoj podršci roditelja, stručnog i odgovornog osoblja zajednički cilj je škola u kojoj se realizuje kvalitetna nastava.
Dobrodošlicu prisutnima poželio je direktor Škole, Mirnes Varupa. Ponosan na učenike, rad Škole i uposlenika, čestitao je Dan Škole. „Danas, ovom svečanošću, obilježavamo 63. godine postojanja naše škole. Moram istaći da Škola nije lijepa samo s polja nego je i iznutra. Trudimo se da bude po mjeri učenika, da im bude ugodno i sigurno mjesto za učenje. Nastavnici organizuju i potiču takav proces učenja i nastave koji od učenika stvaraju obrazovane osobe koji će uspješno sarađivati s drugima, te koji će biti spremni izgraditi bolju budućnost za sebe. Uposlenici svojim pristupom pokazuju da je naša ustanova okruženje u kojem se svi osjećaju ravnopravno“, kazao je direktor Varupa, zahvalivši se prijateljima, saradnicima i roditeljima na bezuvjetnoj podršci. „Vjerujem da nas u budućnosti čeka prosperitet. Znam da će nam se zacrtani planovi ispuniti, nada nam neće nestati i snovi će nam se ostvariti jer vjerujemo u ono što radimo. U ime svih učenika, roditelja i uposlenika čestitam 63. rođendan Škole“, poručio je Varupa.

Svečanosti prisustvovale brojne zvanice

Realizovani projekti
Želja za radom i napretkom doveli su do toga da je škola postala naprednija i savremenija. Direktor Varupa prisutne posjetioce upoznao je sa projektima koji su realizovani u protekle četiri godine. Prema riječima direktora Varupe, zahvaljujući podršci Vlade ZDK, u školu je do sada investirano oko milion KM. Urađeno je utopljavanje fasade i stropne konstrukcije prema tavanu, zamjenjena je stolarija i dio rasvjete, ugrađeni su termostatni ventili, izvršena je rekonstrukcija mokrih čvorova, a stari azbestni krov zamijenjen je limenim.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju