U organizaciji Udruženja muzičara “Alkatmeri” iz Tešnja, održan je 12. “Tešanj sevdah fest” na kojem su nastupili mladi interpretatori sevdalinke iz cijele BiH. Za razliku od prošle godine, kada je zbog koronavirusa Festival održan u reduciranom formatu, bez takmičarskog dijela, ove godine su se mladi izvođači sevdalinke iz cijele BiH natpjevavali pred raspoloženom tešanjskom publikom. -Ono što nastojimo je da što više takmičara bude iz drugih gradova BiH, kazao je predsjednik Organizacionog odbora festivala Ismet Pašalić.
Tako su nastupili mladi pjevači iz Mostara, Srebrenika, Tešnja, Zenice i drugih bh. gradova. -Već sam nastupala, imam iskustva i pjevat ću sevdalinku “Mene moja majka gleda sa čardaka- kaže mlada interpretatorka sevdalinke iz Zenice Jasmina Bajramović.
U revijalnom dijelu, uz etablirane pjevače sevdalinke, nastupili su i neki od dosadašnjih pobjednika Festivala. Među njima i pobjednica Festivala 2018. godine, Zeničanka Amna Bajramović. -Važan je doprinos svake manifestacije na kojoj mladi ljudi imaju mogućnost da zapjevaju, da osjete mikrofon, orkestarsku pratnju i aplauz-kazao nam je vođa festivalnog orkestra mr. Damir Galijašević.
Prva festivalska nagrada ove godine je pripala Farisu Mehiniću iz Mostara, dok je simpatije publike pobrao Kenan Katadžić iz Tešnja.