Nogometaši zeničkog Čelika su, u okviru utakmice 1. kola Kantonalne lige ZDK, na stadionu Bilino polje, očekivano nadigrali ekipu Novog Šehera.
Rukovodstvo Kluba je reagovalo pravovremeno na odluku Nogometnog saveza ZDK prema kojoj osim publici prisustvo stadionu nije bilo moguće niti jednom predstavniku medija, te je osiguran direktni prijenos preko klupskog YouTube kanala. U akciji simbolične kupovine ulaznica prodano je oko 2.000 karata. Osim najvjernijih navijača, ulaznice su kupile i brojne osobe iz javnog, političkog i kulturnog života.
„Crno-crveni“ su utakmicu počeli u sastavu: Sejmen, Popović, Šehić, Šabić, Horić, Žuna, Arnautović, Piljug, Huseinović, Čičak i Mahmutović.
Čelik je poveo golom Čička u 26. minuti a strijelac za konačnih 2:0 bio je Piljug. Šef stručnog štaba, Pavle Skočibušić, nakon pobjede je izrazi zadovoljstvo osvojenim bodovima ali ne i igrom svojih nogometaša.
– Nije to ni blizu onog kako bi trebalo izgledati. Kakvu ekipu imamo, ne treba niti očekivati previše ove godine. Očekuje nas mnogo patnje i znoja da bi postigli zadovoljavajući rezultat. Od idućeg kola ćemo na raspolaganju imati i Fenana Salčinovića, tražili smo registraciju još nekih juniora. Nadam se da će to biti završeno do narednog vikenda –izjavio je Skočibušić.
Rezultati ostalih utakmica 1. kola: Žepče 1919 – Nemila 3:1, Proleter – Sporting 3:0, Vareš – Fortuna 3:0 i Napredak – Borac Tetovo 2:1.