Nogometaši Stupčanice iz Olovo su prošle sedmice na pripremama u turskoj Antalyji odigrali pripremnu utakmicu s ekipom Middelfart Boldkluba koji se takmiči u trećem rangu danskog prvenstva. Jedini pogodak na utakmici za pobjedu ekipe iz Olova postigao je Munib Karahmetović u 40. minuti. Nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH Stupčanica će imati 9. marta na zeničkom Bilinom polju.
– Pripreme su, kao i inače, dosta naporne i veoma zahtjevne. Imamo jako kvalitetne uslove u kojima radimo pa samim tim je i tempo treninga na visokom nivou. Imali smo nekoliko utakmica protiv dosta kvalitetnih protivnika. Što se tiče Čelika, na nama je da budemo fizički i taktički na nivou za tu utakmicu. Cilj nam je pobjeda, vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat -kazao je prvotimac Stupčanice Fijad Mehanović.
Iz Kluba napominju da su desetodnevne pripreme u Antaliji protekle izuzetno uspješno, pružile su igračima potrebnu energiju i motivaciju za predstojeći proljetni dio sezone. Tokom boravka u Antaliji, igrači Stupčanice su intenzivno radili na poboljšanju kondicije i taktičkih elemenata igre. Treneri su posebno istaknuli predanost i posvećenost igrača tokom svakog treninga i utakmice.