Bosanskohercegovački reprezentativac i član Kluba borilačkih vještina „Isak“ iz Zenice Ahmed Krnjić ističe da je i više nego zadovoljan uspjehom ostvarenim na sportskom planu u 2022. godini.


-Kad su u pitanju moje želje za 2023. godinu, ako bude sve po planu nadam se da ćemo dobiti priliku do kraja godine ili početkom 2024. imam borbu za prvaka „ONE Championshipa“, kaže Krnjić.


– Početkom godine sam odbranio pojas prvaka SENSHI organizacije, zatim je uslijedio profesionalni nastup u Turskoj na kojem sam ostvario pobjedu nokautom. Potom su krenule pripreme za nastup na Svjetskim igrama u Americi. Nažalost, po dolasku u Ameriku sam se razbolio i nisam mogao nastupiti -kaže Krnjić te dodaje da je ubrzo potpisan ugovor s jednom od najjačih borilačkih organizacija „ONE Championship“.
– Debitantski nastup u novembru je bio odličan. Osvjetlao sam obraz svim Bosancima i Hercegovcima jer sam pobijedio Brazilca Brunu Chavesa. „ONE Championship“ je poput Premijer lige borilačkih sportova i kao poseban nastup u 2022. godini bih izdvojio tu pobjedu. U februaru ili martu 2023. godine će uslijediti i novi nastup u ovom takmičenju -kaže Krnjić koji je protiv Chavesa došao do 12. profesionalne pobjede u 14. nastupu (12-2-0) i šeste uzastopne.
– Kad su u pitanju moje želje za 2023. godinu, ako bude sve po planu nadam se da ćemo dobiti priliku do kraja godine ili početkom 2024. imam borbu za prvaka „ONE Championshipa“. To je ono što još uvijek nije nikom na Balkanu pošlo za rukom, nemamo niti jednog prvaka na tom nivou. Nadam se da ću u narednom periodu biti bez povreda i odraditi dobre mečeve -kaže Krnjić na kraju.