NIPD „Naša riječ“, pod pokroviteljstvom Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, i ove godine organizuje manifestaciju izbora „Sportiste Zeničko-dobojskog kantona 2021“. Ovom prilikom, pozivamo sportske klubove, kolektive, udruženja i pojedince da kandiduju najbolje iz svojih redova. Prijedlozi za najbolje sportiste i klubove u Zeničko-dobojskom kantonu se mogu dostaviti do 14. februara, a aplikacije možete preuzeti na web stranici Naše riječi, www.nasarijec.ba, te sa pratećom dokumentacijom slati putem maila: [email protected], dostaviti lično u redakciju Naše riječi ili poslati poštom na adresu: “Naša riječ”, Bulevar kralja Tvrtka I br. 1, 72000 Zenica.
Organizatori su počeli sa aktivnostima oko pripreme ovogodišnjeg izbora najboljih sportista, a birat će se najbolji senior, najbolja seniorka, najbolji junior, najbolja juniorka, najuspješnija seniorska sportska organizacija/klub, najuspješnija juniorska sportska organizacija/klub, najbolji trener, najbolji sportski radnik, sportski događaj godine, sportska nada, specijalna nagrada za životno djelo, specijalna priznanja za razvoj sporta u ZDK, najbolji sportisti u sportu za lica sa invaliditetima u ZDK, najbolji sportski radnik u sportu za lica sa invaliditetima, najbolji trener u sportu za lica sa invaliditetima, te najbolji sportski kolektiv u sportu za lica sa invaliditetima.
Manifestacija će, tradicionalno, biti praćena i izdavanjem specijalnog izdanja pod nazivom „ZE-DO sport“, kojeg priprema redakcija „Naše riječi“, a u kojem će biti predstavljeni svi dobitnici priznanja.