Košarkaši zeničkog Čelika su nakon pet sezona nastupili u najvišem rangu takmičenja i sa skorom od 15 pobjeda i 9 poraza izborili učešće u Ligi 6. Prvi strateg „Crno-crvenih“ Josip Pandža i menadžment kluba su uz minimalna finansijska sredstva premašili plan.
-Prezadovoljan sam boravkom u Zenici. Ovaj klub je bio solidan drugoligaš, a sad smo pozitivno iznenađenje sezone. Napravili smo promjene i poboljšanja u svim organizacijskim segmentima. Šteta je što nema publike da ljudi uživaju u našim igrama. Širom BiH svi govore da igramo najljepšu košarku -kaže Pandža na početku razgovora za „Našu riječ“ i potom dodaje da je nakon lošeg otvorenja sezona ekipa napravila zavidan niz pobjeda.
– Uvijek sam bio optimista, ali rezultat koji smo napravili je i bolji od onoga što sam očekivao. Naš interni dogovor je bio da zadržimo Čelik u Premijer ligi a mi smo izborili Ligu 6. Ako želimo zadržati ovaj rezultat i u narednoj sezoni, morat ćemo još više raditi. Ovo je veliko iskustvo za nas. Nismo se odlučili da dovodimo neke igrače jer nam to naš budžet ne dozvoljava, razvijat ćemo našu ekipu. Bitno nam je da za budućnost nađemo domaće igrače koji mogu narasti u našoj ekipi. Ako bude veći budžet, tražit ćemo igrače koji su iz BiH jer iz Čelika želimo praviti bh. reprezentativce -rekao je Pandža a potom i najavio sutrašnju utakmicu.
– Dolazi nam Igokea koja ima 15 puta veći budžet, pobjeđivali su španske prvoligaše na njihovim terenima. Nema se o njima šta pričati, imaju spektakularnu ekipu, ali mi moramo gledati sebe -kaže Pandža na kraju.