Grad Visoko će i u narednom periodu biti uz Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” te će za ovu godinu iz budžeta Grada biti izdvojeno 10.000 KM kako bi se pomoglo radu ovog humanog udruženja. Izdvajanje sredstava je samo nastavak pomoći koja traje već duži niz godina, pa je tim povodom upriličen i prijem za predstavnike Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, čiji je direktor Fikret Kubat zajedno sa gradonačelnikom Visokog Mirzom Ganićem potpisao zvanični sporazum kojim je Grad Visoko podržao rad udruženja sa spomenutom novčanom sumom.
“Meni je zaista drago što u kontinuitetu svjedočimo lijepim pričama iz Visokog koje pružaju podršku ovakvim udruženjima, a posebno mi je drago što smo u prošloj i ovoj godini realizovali i značajna sredstva podrške prema Centru za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Dobrinju”, rekao je gradonačelnik Ganić.
Prijemu je prisustvovao i mladi visočki heroj Afan Habibović, također član Udruženja, koji je prošle godine organizovao šetnju kroz grad pod nazivom “Zlatni krug”. Ove godine je planirano da to bude u mjesecu septembru, a gradonačelnik Ganić obećao pomoć Gradske uprave.
“Hvala Gradu Visoko na kontinuiranoj podršci. Djeca su naša budućnosti i na njima svijet ostaje, tako da nam mnogo znači ova podrška i pomoć iz Visokog. Mi smo zaista iskreno zahvalni jer su ovo zaista značajna sredstva koja će unaprijediti naše aktivnosti, ali nam omogućiti i nove projekte. Naše udruženje postavlja nove standarde u radu nevladinog sektora i drago nam je da su nas podržali”, poručio je direktor Udruženja Fikret Kubat.