Školski hor izvedbom pjesme pokazao ljepotu bosanskih čaršija, djevojaka i mladalačke ljubavi

U prisustvu brojnih gostiju, roditelja, učenika i prijatelja Škole, u OŠ „Enver Čolaković“ Janjići-Zenica, jučer je (ponedjeljak, op.a.) upriličena svečanost povodom obilježavanja 65. rođendana škole.
Ponosni na uspjehe učenika

Na kraju svečanosti upriličenoj povodom obilježavanja 65. rođendana uručene su zahvalnice nastavnicima i prijateljima Škole.

Za Školu, odnosno sve učenike i nastavnike, bio je ovo poseban dan, a đaci su pjesmom, plesom, recitacijom i igrom pokazali koliko im škola znači. Srdačnu dobrodošlicu prisutnima poželjela je Kanita Šijak, direktorica Škole.
„Danas imam čast i zadovoljstvo da vas sve srdačno pozdravim i zaželim dobrodošlicu na svečanu priredbu povodom 65. godišnjice postojanja škole. Čast nam je što ste svojim prisustvom uveličali ovaj jako važan dan za našu školu koja je kroz višedecenijsko postojanje iznjedrila mnoge izuzetne stručnjake iz oblasti nauke, kulture, sporta, intelektualce, a iznad svega dobre ljude. Nadamo se i vjerujemo da će ih u tome slijediti i nove generacije“, kazala je direktorica Šijak istakavši da se, iz godine u godinu, ulažu napori da se obezbijede što bolji uslovi učenicima i zaposlenicima škole. „Ono na šta smo ponosni i danas je da naši učenici, sa velikim interesovanjem, entuzijazmom, trudom i radom učestvuju na svim takmičenjima i manifestacijama na nivou grada te nižu kolektivne i individualne uspjehe, predstavljajući svoju školu, mjesto, grad, državu i sebe na najbolji mogući način. Uspjeh i postignuće učenika ne bi mogao biti ostvaren bez naših nastavnika i nastavnica koji odgovoran i zahtjevan posao obavljaju časno, stručno i posvećeno“, kaže Šijak te dodaje da je Dan škole prilika i da učenici pokažu umijeća u vannastavnim aktivnostima i sekcijama koje su pripremili sa svojim nastavnicama i nastavnicima.

Ostatak pročitajte u printanom izdanju