Iako brojni postači pripremaju iftare u kućnoj atmosferi ipak postoji znatan broj onih, posebno mladih, koji se odlučuju iftariti u restoranima. I ove godine mnogi restorani u Zenici su u svoju ponudu uveli posban iftarski meni na kojem se nalaze razne vrste jela i poslastica.
Iftarski meni Motela Almy
Iftar s prijateljima i prodicom možete dočekati i u ugodnom ramazanskom ambijentu Motela „Almy“ uz specijalno pripremljen iftarski meni. Iftarski meniji, uz neizostavnu bosansku kafu, hurme, voće te bosanske kolače i limunadu, sadrže ramazanije, topu, teleću čorbu, sirnicu, sezonsku salatu te jela od teletine, piletine ili junetine. U ponudi se može naći i posebna iftarska ponuda „Iftar Almy“ po cijeni od 40 KM, koja, pored bosanske kafe, svježe cijeđenog soka, hurmi i voća sadrži i ramazaniju, topu, teleću čorbu, sirnicu, biftek u pepper sosu, šopsku salatu te tortu.


Svaki dan 20 besplatnih iftara u Urban Grill-u
Urban Grill je i ove godine, vodeći se primjerom da je ramazan mjesec dobrih djela i pomaganja, odlučio da svaki dan obezbijedi 20 iftara za postače koji nisu u mogućnosti priuštiti iftar za sebe i porodicu, a neophodno je samo javiti se Urban Grill-u na broj 061 572 272.


Bosanska jela Restorana Salčinović
Ovog ramazana Roštilj i nacionalni restoran „Salčinović“ u svojoj ponudi ima tri iftarska menija. Za 15 i 21 KM iftariti možete uz tarhanu, ramazaniju, jelo po izboru: bosanski lonac, dolme, đulbastije, sitni ćevap, pileći file ili glavno jelo-bosanski sahan koji sadrži kombinaciju tri jela te salatu i sutliju. Za iftarski meni po cijeni od 27 KM dobit ćete čorbu po izboru, ramazaniju, teleće pečenje, pitu, salatu i kolač. Pored navedenog iftarskog menija moguće je naručiti sve vrste hrane i pita po želji.