Futsal reprezentacija BiH je odigrala posljednju kvalifikacionu utakmicu za Euro koje se koje se od 19. januara od 6. februara 2022. godine održava u Amsterdamu i Groningenu (Nizozemska). „Zmajevi“ su na parketu Gradske arene „Husejin Smajlović“ u Zenici poraženi od reprezentacije Srbije rezultatom 1:3 (1:3).
-Čestitam reprezentaciji Srbije na zasluženoj pobjedi. Očekivali smo da završimo kvalifikacije bez poraza i nažalost u tome nismo uspjeli. Nismo dobro stajali na početku i protivnik je imao inicijativu. Bez obzira na to prvi smo došli do prednosti, ali je Srbija iskoristila pad koncentracije kod naših igrača i praktično u minuti su postigli tri gola. Drugo poluvrijeme je bilo bolje s naše strane, protivnik nije imao prilika, ali ni mi nismo uspjeli da iskoristimo naše šanse. Žao mi je što smo zbog glupih grešaka dobili dva crvena kartona. Takve stvari nam se ne smiju ponavljati -rekao je nakon utakmice selektor Ivo Krezo.
Naša futsal reprezentacija kvalifikacije u Grupi 4 završila je na prvom mjestu s omjerom od pet pobjeda i jednog poraza, ispred Srbije, Rumunije i Sjeverne Makedonije.