Iako su s dosta euforije iz Nogometnog saveza BiH najavljivane prijateljske utakmice zakazane za kraj mjeseca marta, „Zmajevi“ su još jednom razočarali svoje navijače. Proteklog petka su na zeničkom stadionu Bilino polje nastavili neuspješan niz te pognutih glava napustili teren. Ovaj put su poraz doživjeli od reprezentacije Gruzije (0:1). Iako su na samom terenu veći tok susreta dominirali, izabranici Ivayla Peteva nisu uspjeli obradovati nešto više od 2.000 navijača koliko se okupilo na tribinama najljepšeg stadiona u našoj državi.
Edin Džeko je nakon utakmice izjavio da su gosti uspjeli dati pogodak iz jedine prave prilike.

Kup BiH
Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora NS BiH odlučeno je da se utakmica finala Kupa BiH igra dana 19.05.2022. godine u 17 sati na stadionu Bilino polje. Žrijeb polufinalnih parova će se održati u prostorijama NS BiH danas (utorak, 29. mart) a u bubnju će se naći ekipe: Tuzla City, mostarski Velež, Sarajevo i Igman iz Konjica.

-Šta možemo reći? Ipak, svi igraju fudbal i ne možeš nikog podcijeniti. Znali smo da su ekipa koja hoće igrati, što se vidjelo danas, ali bili smo previše statični i igrali smo bez rizika. Mislim da smo prvo poluvrijeme bili puno bolji, a oni su imali dvije kontre. Mi smo imali dovoljno šansi da zabijemo gol, ali nažalost nismo, a oni su iz prve poluprilike postigli gol i poslije toga to više nije bilo to. Moraš više da rizikuješ kada gubiš, a mi smo izgledali kao da vodimo. Sigurno da je tu puno mladih igrača koji moraju napraviti karijeru, ne treba ni ove mlade momke nakon jednog, dva ili čak četiri poraza kritikovati i govoriti da ne znaju ništa. Ako se vratimo deset godina unazad, to nije ista reprezentacija jer je bilo više kvaliteta. Vjerujem da će i oni svoju šansu iskoristiti. Svaki poraz donosi negativnu atmosferu, ali vjerujem da možemo nešto naučiti -kazao je Džeko te se osvrnuo na utakmicu koja slijedi. Večeras će na Bilinom polju naši reprezentativci pokušati nadigrati Luksemburg.
– Igramo još jednu utakmicu koja će biti slična ovoj s Gruzijom. Luksemburg nije ono što je nekad bio i neće biti lagano pobijediti -rekao je Džeko na kraju.
Igrači i članovi stručnog štaba su imali samo riječi pohvale za uslove u zeničkom Trening centru, kako je kazao Petev, vjerojatno će i u budućim pripremama koristiti kapacitete koje NS BiH ima u Zenici za razliku od ranije kad su se „Zmajevi“ pripremali u Sarajevu.