U sklopu kulturno-zabavne manifestacije “Ljeto u gradu 2023.”, u konferencijskoj sali JU “Kulturno-sportski centar” Zavidovići, u ponedjeljak, 24 jula, je upriličena promocija knjige “Godine u vladavini ćilibara”, autora Šemsudina Gegića.
Na samom početku, prisutne je pozdravio i zaželio dobrodošlicu direktor JU “Kulturno-sportski centar” Zavidovići Sanel Jalmanović, čime je ovogodišnje “Ljeto u gradu” bilo i otvoreno. Osim promocije knjige, posjetioci su imali priliku pogledati i svjetski nagrađivani dokumentarno-igrani film “Stopama sjenki” istoimenog autora.
U utorak je mnogobrojna zavidovićka publika uživala uz Armina Muzaferiju i pjesmama kao što su: “Studen vodo”, “Džehva”, “Gdje mi ljubav spava”… Treća noć manifestacije bila je namijenjena za ljubitelje sevdaha, a četvrtak je bio rezervisan za one najmlađe. Petog dana, odnosno 28. jula, posjetioci su imati priliku posjetiti prvu samostalnu izložbu skulptura Envera Kadrića, a tokom zadnje dvije večeri manifestacije, subotu i nedjelju, organizovano je druženje sa zavidovićkim piscima.