Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Danijel Pašić i direktor preduzeća “Rial-Šped” d.o.o. Doboj Istok Almir Jahić potpisali su ugovor o izvođenju radova za LOT-1 na projektu “Izgradnja lijevih skretanja na dionici regionalne ceste R474 Tešanj-Jelah.
Rok 90 dana
Kako je saopćila Press služba, vrijednost ugovora je 690.336,27 KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 90 dana nakon uvođenja izvođača u posao.
Pašić je naglasio da je opredjeljenje ovog ministarstva i Vlade Zeničko-dobojskog kantona da ravnomjerno ulažu u sve jedinice lokalne samouprave, kako bi svi građani imali kvalitetne uslove za život.
Značajan projekat
“Projekti će se rješavati linearno i po stepenu prioriteta. U ovom poslu nema favorita, ne postoje lični, politički ili neki drugi elementi koji će biti važniji od onoga što je najbolje za građane našeg kantona. Dokaz tome je i ovaj projekat na regionalnoj cesti Tešanj-Jelah, koji je od velikog značaja za stanovništvo koje svakodnevno koristi ovu dionicu”, rekao je Pašić.


PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA