Rasim Kovač, direktor po ovlaštenju Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona i Edin Porobić, direktor preduzeća “Porobić” d.o.o. Zavidovići, danas su u kabinetu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijela Pašića potpisali ugovor br. IV o redovnom i zimskom održavanju regionalne ceste R474a na području općine Usora.
Redovno i zimsko
Radovi održavanja odnose se na dionicu M4 (Alibegovački most)-Sivša-Mlinište-Lovački dom-Bejići-Ularice-Šumski dvor-Makljenovac-Vila (granica entiteta), a između ostalog obuhvataju radove kao što su opravka kolovoznog trupa, uklanjanje odronjenog materijala, održavanje potrebne preglednosti puta te deponiranje soli i abrazivnog materijala za pripremu cesta prije zimskog održavanja.
Vrijednost ugovorenih radova na redovnom i zimskom održavanju iznosi 356.967,26 KM sa uračunatim PDV-om.
Sigurna vožnja
“Pored projekata koje smatramo prioritetnim i važnim za naše djelovanje kao resornog ministarstva putem Kantonalne direkcije za ceste, važno je napomenuti da moramo voditi računa o još jednom segmentu cestovne infrastrukture, a to je redovno održavanje. Ne smijemo se dovesti u situaciju da prilikom dolaska hladnijih dana nemamo spremne ugovore za zimsko održavanje koje će građanima omogućiti nesmetanu i sigurnu vožnju u zimskom periodu”, rekao je ministar Pašić.

PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA