Kasumović i Ibrahimagić

Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na izgradnji I faze objekta zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima upriličeno je protekle sedmice u Gradskoj upravi Zenica. Ugovor je u ime Grada Zenica potpisao gradonačelnik Fuad Kasumović, a u ime izvođača koji čine konzorcij „ALMY GRADNJA“ d.o.o. Zenica kao lider konzorcija i „AREL“ d.o.o. Zenica kao član konzorcija, direktor Zehrudin Ibrahimagić.
Rok za izgradnju prve faze 12 mjeseci
Vrijednost građevinskih radova na izgradnji I faze objekta iznosi 10.502.214,75 KM, a rok za izgradnju I faze je 12 mjeseci od potpisivanja ugovora. „Ove godine realizujemo četiri ključna projekta. Jedan od njih je i izgradnja objekta zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima. Objekat zatvorenog olimpijskog bazena, ima oko 7.000m2 korisne površine, u čijem sklopu su bazen dimenzija 50x25m i manji bazen za rasplivavanje dimenzija 25×12,5m, sadržaji vezani za organizaciju plivačkih takmičenja najvišeg nivoa, te dodatni ugostiteljski sadržaji, fitness i wellness centar. Nadam se da ćemo gradnju bazena uspjeti realizovati u predviđenom roku, a Grad Zenica će pronaći sredstva za održavanje bazena“, kaže Kasumović.
Radovi na izgradnji I faze, kako kaže Ibrahimagić, počinju već za nekoliko dana. „Izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena potrebna je ovom gradu. Realizacijom radova povećavat ćemo i broj radnika kako bi mogli ispoštovati dogovoreni rok“, kaže Ibrahimagić.

Ostatak pročitajte u printanom izdanju