Potpisivanje Ugovora za izvođenje radova na izgradnji zgrade Službe hitne medicinske pomoći sa pratećim sadržajima između Grada Zenica i društva ITC d.o.o. Zenica upriličeno je jučer (ponedjeljak, op.a.) u Gradskoj upravi Zenica.
Moderan objekat
Ugovor su potpisali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktor ITC-a prof.dr.sc. Suvad Isaković.

Kasumović i Isaković

Projekat izgradnje objekta Službe hitne medicinske pomoći sa pratećim sadržajima u Zenici vrijedan je oko 8 miliona KM, od kojih će Vlada ZDK izdvojiti sredstva u iznosu od 3,5 miliona KM, Vlada FBiH 2 miliona dok će ostatak sredstava izdvojiti Grad Zenica. Rok za izvođenje radova je 24 mjeseca od potpisivanja ugovora. „Služba hitne medicinske pomoći Zenica je u jako lošem stanju. Novi objekat će biti veličine oko 3.320 m2 sa okolnim uređenjem koje obuhvata 4.200 m2. Želja projektanata i Gradske uprave je da u sklopu novog objekta bude smješteno sve što je potrebno građanima kako bi imali kvalitetnu zdravstvenu uslugu“, kazao je Kasumović.


“Novi objekat će biti veličine oko 3.320 m2 sa okolnim uređenjem koje obuhvata 4.200 m2. Želja projektanata i Gradske uprave je da u sklopu novog objekta bude smješteno sve što je potrebno građanima kako bi imali kvalitetnu zdravstvenu uslugu”, kazao je Kasumović.


Direktor ITC-a Suvad Isaković ovom prilikom istakao je da će preuzete obaveze ITC uraditi u ugovorenom roku. „Poznato je koliko je Zenici potrebna nova zgrada Hitne pomoći. Raduje me što je ITC Zenica izabrana za izvođača radova. U ime ove kompanije mogu potvrditi da će preuzete obaveze biti izvršene u predviđenom roku. O respektabilnosti ITC Zenica i načinu te dinamici kojom izvršava svoje obaveze dovoljno govore brojni dosadašnji projekti koje je ova firma realizovala širom BiH“, kaže Isaković.
Milion KM za novu opremu
Direktorica JU „Dom zdravlja“ Zenica dr.sc.prim. Mersija Kasumović kazala je da će za opremanje objekta potrebnim uređajima za dijagnostiku izdvojiti milion KM. „Izgradnja zgrade Službe hitne medicinske pomoći sa pratećim sadržajima od velikog značaja je za zaposlenike JU „Dom zdravlja“ Zenica. Trenutno se zdravstvena usluga pruža u starim objektima, koji nisu uslovni za rad. Izgradnjom novog objekta dobit ćemo adekvatan prostor u kojem ćemo pružati kvalitetnu zdravstvenu uslugu“, istakla je Kasumović.