Jučer (ponedjeljak, op.a.) je održana druga hitna sjednica Gradskog vijeća Zenica. Na Dnevnom redu, koji je usvojen jednoglasno, bile su četiri tačke. Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Zenice povodom 20. marta – Dana Grada Zenica, vijećnici su usvojili jednoglasno. O radu Ocjenjivačkog suda, ali i ovogodišnjim laureatima, govorio je vijećnik Mirza Husetić, predsjednik Ocjenjivačkog suda. „Javni konkurs za dodjelu javnih priznaja Grada Zenica je raspisan 09. februara i bio je otvoren do 02. marta ove godine. Pristiglo je ukupno 19 koverti sa prijedlozima, te jedan prijedlog za proglašenje počasnog građanina Grada Zenica. Svi prijedlozi su stigli u roku, a članovi Ocjenjivačkog suda su ravnopravo učestvovali u svim aktivnostima oko razmatranja prijava. Kada su u pitanju kandidati koji su predloženi za javna prizanja i dobili najveći broj javnih glasova Ocjenjivačkog suda, to su kandidati koji su svojim radom i zalaganjem učinili da se ime našeg grada Zenice čuje i izvan grada, kantona, države, regije, ali i Evrope“, istakao je Husetić.
Tako će javno priznanje „Grb Zenice“ biti dodijeljeno Rasimu Salčinoviću, posthumno, za unapređenje i razvoj privatnog podzetništva i očuvanje bosanske tradicije i tradicije grada Zenice. „Nagrada Zenice“ bit će dodijeljena Harisu Burini, za dostignuća u oblasti scenske i filmske umjetnosti, za promociju grada Zenica u BiH i šire, Gradskom horu „Kasiopeja“ Zenica, za doprinos ugledu i afirmaciji Zenice kroz kulturu, umjetnost i obrazovanje i Faruku Midžiću, za 50 godina novinarsko-publicističkog stvaralaštva, za promociju i afirmaciju Zenice i Zeničko-dobojskog kantona. Javno priznanje „Plaketa Zenice“ bit će dodijeljena Nihadu Hodžiću, za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju Zenice u oblasti sportske infrastrukture i fudbalskog sporta, razvoju sportskog turizma, te posredno animiranju i razvoju uslužnih djelatnosti vezanih za sportski turizam u Zenici, kao i afirmaciji Zenice u BiH, ali i šire. Također, Gradsko vijeće Zenica usvojilo je Prijedlog Odluke o proglašenju počasnim građaninom Grada Zenica, a priznanje će biti uručeno Bogiću Bogičeviću, bh. političaru i članu Predsjedništva SFRJ od 16. maja 1989. do septembra 1991. godine.
Vijećnici su, jednoglasno, prihvatili i Prijedlog Rješenja o imenovanju Upravnog odbora JU „Dom zdravlja“ Zenica i Prijedlog Odluke o načinu obilježavanja Dana Grada Zenica.