Udruženje za kulturu Kontrast iz Tešnja predstavilo je nedavno drugu zbirku mladih pisaca Ze-do kantona, u koju su uvršteni 53 najbolja poetska i prozna rada učenika od 6. do 9. razreda sa područja Zeničko-dobojskog kantona, a koja ove godine nosi naziv Putovanje s Malim princom. Uvršteni radovi su odabrani u sklopu Konkursa za prijavu radova za objavljivanje druge zbirke Mladi pisci Ze-do kantona 2021/2022, na kojem je prvo mjesto osvojila Adna Međić (JU „Prva osnovna škola“ Maglaj), drugo Mehmed Alihodžić (OŠ „Vareš“ Vareš) i treće mjesto pripalo je Rijadu Dediću (OŠ “Alija Nametak” Zenica), a kojima su dodijeljene i novčane nagrade.
O uvrštenim radovima u drugu zbirku mladih pisaca, govorili su članovi žirija za odabir radova: Selma Salihbašić Numić, Mirzela Kopić i Kenan Elezović. Predsjednica Udruženja za kulturu Kontrast Umihana Krličević Omerović naglasila je važnost jačanja i unapređenja čitalačke svijesti kod osnovaca i da to jeste glavni cilj koji Udruženje želi postići ovim projektom, te da Udruženje tome doprinosi drugu godinu za redom uključujući sve veći broj osnovaca kao krajnjih korisnika projekta, ali i donatora među kojima su pojedinici i organizacije.
Pored Ministarstva za obrazovanje, kulturu i sport ZDK i Fondacije za izdavaštvo Sarajevo, ove godine implementaciju projekta je podržala i organizacija New England Friends od Bosnia and Herzegovina.