Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić u pratnji ministra za boračka pitanja Fahrudina Čolakovića i ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsada Hadžića posjetio je u petak općine Doboj Jug i Tešanj, saopćila je Press služba.

Otvorene nove prostorije Porezne ispostave

Prostorije Porezne ispostave
Prilikom posjete općini Doboj Jug, premijer Bašić je zajedno sa direktorom Porezne uprave FBiH Šerifom Isovićem otvorio novoopremljene prostorije Porezne ispostave. Prostorije su sada u potpunosti opremljene te su stvoreni dobri uslovi za kvalitetan servis i podršku građanima.

Gradilište nove škole u Medakovu

Posjeta školi
Premijer Bašić je s ministrima posjetio i gradilište OŠ “9. septembar” Medakovo u Tešnju, čiju izgradnju zajedno finansiraju Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Općina Tešanj. Tokom posjete Tešnju, delegacija Vlade prisustvovala je i vjerskom programu obilježavanja 372. viteške brdske brigade, koja je formirana 18. juna 1992. godine kao 1. tešanjska brigada.
Jubilej tešanjske bolnice
U povodu 30 godina od postojanja Opće bolnice Tešanj, premijer Bašić posjetio je ovu zdravstvenu ustanovu te s direktorom bolnice dr. Omerom Bedakom razgovarao o značaju tešanjske bolnice koja je u pandemijskom vremenu bila važna podrška zdravstvenom sistemu JU Kantonalna bolnica Zenica. Ovom prilikom obišli su prostorije Opće bolnice Tešanj i uputili čestitke direktoru i uposlenicima u povodu jubileja, 30 godina postojanja.