Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić, zajedno s ministricom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženkom Subašić i ministricom finansija Dženanom Čišijom, upriličila je prijem za srednjoprugaša Amela Tuku i bacača kugle Mesuda Pezera, atletičare Atletskog kluba Zenica koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti od 19. do 27. avgusta.
Podrška atletičarima
Premijerka Mehmedić je pružila podršku zeničkim atletičarima i poželjela uspješan nastup na SP-u.
“To što ćete nastupiti na SP-u je velika stvar za naš grad i kanton i sve nas činite ponosnim. Vlada i građani su uz vas i nadam se da ćete imati zapažen nastup na ovom prvenstvu”, rekla je premijerka Mehmedić.
Amel Tuka se zahvalio na prijemu i podršci Vlade ZDK-a, rekavši da mu ova podrška puno znači jer pokazuje da društvo prepoznaje pozitivne vrijednosti. Pozvao je institucije da nastave podržavati sport, a pogotovo mlade sportske nade kojima je ova podrška dodatni motiv za postizanje još boljih rezultata.
Sport i mladi u fokusu
Ministrica Draženka Subašić je naglasila da su sport i mladi u fokusu ove vlade, a što je pokazala povećanjem izdvajanja za sport na 1,6 miliona KM. Kako je saopćila Press služba, najavila je da će resorno ministarstvo predložiti Vladi da odobri finansijsku podršku za učešće Tuke i Pezera na SP-u i pripreme za predstojeća takmičenja.


PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA