Novi projekat Udruženja muzičke omladine „Omladinski hor“ Zenica mjuzikl „Quo vadis homo“ koji su radili u saradnji s Bosanskim narodnim pozorištem Zenica i Plesnim studijom „Shadows“ Zenica, premijerno je izveden protekle subote na Velikoj sceni zeničkog pozorišta.

– U ovom projektu, osim organizacijskih i tehničkih poslova, učestvujemo s članovima naše Dječije, omladinske i lutkarske scene. Drago nam je da smo zajedno u ovom projektu jer mi od osnivanja sarađujemo s Omladinskim horom -kazao je Elvir Škiljo voditelj Službe marketinga i prodaje BNP-a.

– Kao i uvijek, Omladinski hor sam pokrene inicijativu, sam režira, sve sami radimo. Ovaj mjuzikl je urađen po našim idejama. Govori o jednoj lijepoj tradiciji, to jest kontrastu između virtualnog i totalne slobode -istakao je maestro Milenko Karović, dirigent Omladinskog hora.
Mjuzikl koji se gleda u jednom dahu govori o tom kako omladina danas živi virtualno a na drugoj strani romska populacija živi slobodno, uživa u ljubavi, sreći, ali i razočarenju. Sve se to događa na sceni u 57 minuta koliko traje ovaj mjuzikl u kojem su solisti: Sandra Ubiparip, Ajdin Huskić, Mak Begović i Arijan Karović. Za koreografiju je zadužen Semir Šerić a učestvovali su i članovi PMS „Shadows“ Zenica, kao i DOLS-a.
– Ovaj mjuzikl „Quo vadis homo“ ili „Kuda ideš čovječe“ vodi ideja da ovaj život koji je postao apsolutan, napravimo sretnim i da ljudi počnu živjeti slobodno bez strašnih opterećenja koja su evidentna. Mislim da je ovaj mjuzikl barem 40% jači od „Hanke“ koja je doživjela izuzetno veliki uspjeh -istakao je Karović te ponovio da se na ovom primjeru vidi da ansambli mogu raditi bez pomoći određenih struktura te da mogu sami sve isfinansirati.