APLIKACIJE MOŽETE PREUZETI (OVDJE)

Prijedlozi za najbolje sportiste i klubove u Zeničko-dobojskom kantonu se mogu dostaviti do petka, 02. februara. Aplikacije možete preuzeti na Facebook i web stranici Naše riječi, www.nasarijec.ba. Ispunjene aplikacije, sa obrazloženjima, možete slati putem mail-a: [email protected], dostaviti lično u redakciju Naše riječi (preko puta Autobuske stanice) ili poslati poštom na adresu: „Naša riječ“, Bulevar Kralja Tvrtka I br.1, 72000 Zenica.
Pripreme za manifestaciju „Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2023“ se intenziviraju. Na našu adresu do ponedjeljka, 30. januara stigao je veliki broj prijava. Na traženje i molbu sportskih saveza, rok za dostavu aplikacija sa prijedlozima za najbolje sportiste, sportske klubove i radnike… produžen je te će se aplikacije moći dostavljati do petka, 02. februara 2024. godine.
Podsjećamo, NIPD „Naša riječ“ i ove godine organizuje manifestaciju „Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2023“. Birat će se najbolji senior, najbolja seniorka, najbolji junior, najbolja juniorka, najuspješnija seniorska sportska organizacija/klub, najuspješnija juniorska sportska organizacija/klub, najbolji trener, najbolji sportski radnik, sportski događaj godine, sportska nada, specijalna nagrada za životno djelo, specijalna priznanja za razvoj sporta u ZDK, najbolji sportisti u sportu za lica sa invaliditetima u ZDK, najbolji sportski radnik u sportu za lica sa invaliditetima, najbolji trener u sportu za lica sa invaliditetima, te najbolji sportski kolektiv u sportu za lica sa invaliditetima.
Svi koji nisu stigli dostaviti aplikcije, mogu to učiniti do petka, 02. februara, a naredne sedmice Komisija će vršiti bodovanje pristiglih prijava po Pravilniku o izboru i proglašenju najuspješnijih sportista, sportskih radnika i sportskih organizacija u ZDK.
Očekujemo da će Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, kao i prethodnih godina, biti generalni pokrovitelji Manifestacije i dati svoj doprinos promociji sporta i sportista.
Manifestacija će, tradicionalno, biti praćena i izdavanjem specijalnog izdanja pod nazivom „ZE-DO sport“, kojeg priprema redakcija „Naše riječi“, a u kojem će biti predstavljeni svi dobitnici priznanja. Svi zainteresirani privredni subjekti, prijatelji sporta, mogu zakupom prostora u časopisu, podržati štampanje izdanja i Manifestaciju.