Arhiva

NIPD „Naša riječ“ i ove godine organizuje manifestaciju „Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2023“. Prijedlozi za najbolje sportiste i klubove u Zeničko-dobojskom kantonu već stižu, a isti se mogu dostaviti do srijede, 31. januara, nakon čega će stručni žiri birati najbolje. Aplikacije možete preuzeti na Facebook i web stranici Naše riječi, www.nasarijec.ba.
Ispunjene aplikacije, sa obrazloženjima, možete slati putem mail-a: [email protected], dostaviti lično u redakciju Naše riječi (preko puta Autobuske stanice) ili poslati poštom na adresu: „Naša riječ“, Bulevar Kralja Tvrtka I br.1, 72000 Zenica.
I ove godine birat će se najbolji senior, najbolja seniorka, najbolji junior, najbolja juniorka, najuspješnija seniorska sportska organizacija/klub, najuspješnija juniorska sportska organizacija/klub, najbolji trener, najbolji sportski radnik, sportski događaj godine, sportska nada, specijalna nagrada za životno djelo, specijalna priznanja za razvoj sporta u ZDK, najbolji sportisti u sportu za lica sa invaliditetima u ZDK, najbolji sportski radnik u sportu za lica sa invaliditetima, najbolji trener u sportu za lica sa invaliditetima, te najbolji sportski kolektiv u sportu za lica sa invaliditetima.
Očekujemo da će Vlada Zeničko-dobojskog kantona, kao i prethodnih godina, biti generalni pokrovitelj manifestacije i dati svoj doprinos promociji sporta i sportista.
Manifestacija će, tradicionalno, biti praćena i izdavanjem specijalnog izdanja pod nazivom „ZE-DO sport“, kojeg priprema redakcija „Naše riječi“, a u kojem će biti predstavljeni svi dobitnici priznanja.