Na adresu naše redakcije, od raspisivanja konkursa “Napiši priču-Uradi sliku” do danas je pristiglo oko 800 radova. Tema ovogodišnjeg konkursa, koji NIPD Naša riječ realizuje u saradnji s Ministarstvom za prostorno uređenje, promet i komunikacije Zeničko-dobojskog kantona, bila je “Samo jedna Zemlja-Za nas, za našu djecu…” . Učenici osnovnih i srednjih škola s područja Zeničko-dobojskog kantona, slali su nam svoje literarne i likovne radove, putem maila, donosili lično ili poštom slali na adresu naše redakcije.
Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće i dostavili svoje radove, a ove sedmice će biti održani sastanci žirija za likovne i literarne radove i izabrati najbolje. Žiri će i ove godine imati težak zadatak koji će, sigurni smo, uspješno obaviti.
Autori čiji radovi budu izabrani za najbolje, bit će obavješteni o terminu održavanja svečanosti na kojoj će im biti uručene nagrade i priznanja. U Našoj riječi će biti objavljena reportaža sa ove svečane promocije najboljih radova i najkreativnijih autora.