Pripreme za manifestaciju “Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2023” su u najvećem jeku. Protekle sedmice je održan sastanak Žirija koji je donio odluke o najboljim seniorima i seniorkama, juniorima i juniorkama, sportskim nadama, najboljim klubovima, trenerima, sportskim radnicima… Žiri je imao 11 članova, predstavnika sportskih saveza općina i gradova s područja Zeničko-dobojskog kantona, a predsjednik Žirija je bio prof.dr. Šemso Ormanović.
-Ove godine ocjena prispjelih aplikacija rađena je po izmjenjenom Pravilniku o izboru i proglašenju najuspješnijih sportista, sportskih radnika i sportskih organizacija u ZDK. Bitno je istaći da su sve odluke Žirija donesene jednoglasno. Odluke koje smo donijeli prezentirali smo i obrazložili članovima Organizacionog odbora koji vrši verifikaciju odluka, kazao nam je prof. dr. Ormanović.


Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK su generalni pokrovitelji Manifestacije “Sportista ZDK 2023”.


Dan nakon sjednice žirija, u četvrtak, održana je i sjednica Organizacionog odbora.
-Na sjednici Organizacionog odbora, za čijeg predsjednika je izabran Mirza Mušija, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, odluke Žirija su verifikovane a izglasane su i odluke o priznanjima koje dodjeljuje Organizacioni odbor. Razgovarali smo i o temama koje se tiču učešća specijalnog gosta Manifestacije, zabavnog dijela programa te je utvrđen datum održavanja. Manifestacija će se održati 7. marta 2024. godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, s početkom u 18 sati, kazao nam je direktor Manifestacije Sajto Ćehović.
U ime organizatora Manifestacije, NIPD “Naša riječ” obratila se direktorica Anisa Ohran rekavši da pripreme teku prema planu te da i ove godine uposlenici naše medijske kuće ulažu veliki trud da sve bude iznad očekivanja.