Organizacione pripreme za manifestaciju Sportista Zeničko-dobojskog kantona teku planiranom dinamikom. Prošle sedmice je održana sjednica Organizacionog odbora na kojoj je izabrana predsjednica Amra Mehmedić, premijerka Zeničko-dobojskog kantona. Na dnevnom redu bila je verifikacija odluka žirija, koji je zasjedao u prošlog utorka. Na sjednici se razgovaralo o aktivnostima koje su do sada realizovane te planiranim aktivnostima do završne manifestacije.
U toku je priprema časopisa “ZE-DO sport” u kojem će biti predstavljeni najbolji sportisti, klubovi, sportski radnici i dobitnici specijalnih priznanja. Svi posjetioci prije početka manifestacije će dobiti besplatan primjerak časopisa.
Kako nam je kazao direktor manifestacije Sajto Ćehović, donesena je i odluka o datumu održavanja:
-Finalna večer manifestacije “Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2022” održat će se 04. maja, četvrtak 2023. godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica s početkom u 18 sati. Kao i prethodnih godina, nastojimo da ova večer bude posebna za sve posjetitelje, a posebno za naše laureate. O tome ko će biti gosti u zabavnom dijelu programa saznat ćete uskoro, a specijalnog gosta čuvamo kao iznenađenje do finalne večeri.
Generalni pokrovitelji manifestacije su Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.