Arhiva

Tradicionalna manifestacija Izbor sportiste Zeničko-dobojskog kantona 2022 održat će se u četvrtak, 04. maja, s početkom u 18 sati, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Organizator Manifestacije je NIPD Naša riječ Zenica.
– Na ovogodišnji poziv za Izbor najboljih sportista i sportskih klubova dobili smo više od 200 aplikacija. Žiri je imao zaista težak zadatak, a sve odluke su donijeli su jednoglasno. U saradnji s Organizacionim odborom, na čijem čelu je premijerka Zeničko-dobojskog kantona, Amra Mehmedić, uspjeli smo organizovati Manifestaciju i sada smo u završnoj fazi priprema za finalno večer. Vjerujemo da će i ovogodišnja Manifestacija, koja je posvećena mladim sportistima i njihovim sportskim rezultatima, uz poštovanje i odavanje priznanja dugogodišnjim sportskim radnicima i prijateljima sporta, biti jedna u nizu uspješno organizovanih. Pozivamo sve ljubitelje sporta da nam se pridruže u četvrtak, 04. maja, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, kazao nam je Sajto Ćehović, direktor Manifestacije.
Svi nagrađeni sportisti, sportski klubovi i pojedinci biće predstavljeni u časopisu ZE-DO sport koji će dobiti svi gosti. Generalni pokrovitelj Manifestacije je Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.