Na našu adresu je stiglo saopštenje za javnost u čijem potpisu je nekoliko zeničkih sportskih klubova. Kako kažu, pozivaju se na sastanak gradonačelnika, vijećnika i članova komisije za sport, koji je održan 22.08.2023.godine, na kojem je jasno i glasno izjavljeno da zenički klubovi neće biti uskraćeni za trenažni proces.
– Odlučili smo da 01.12.2023.godine održimo protestni trening na platou Gradske arene i Trgu ispred zgrade Gradske uprave -stoji, između ostalog, u saopštenju kojeg su potpisnici: RK Čelik, KŽK Čelik BH Telecom, ŠR Čelik-junior, ŽKK Jumper, KK Vukovi, MNK Neimari, OKK Čelik i OKK Zenica.
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović naložio je jučer (ponedjeljak) Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica da omogući održavanje trenažnog procesa, održavanje takmičenja i manifestacija sportskim klubovima u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” i tako riješio problem sa kojim su se našli sportski kolektivi na području grada.
“Naložio sam preduzeću da odmah obavijesti klubove da mogu nastaviti sa svojim aktivnostima u “Areni”, a svakako da ćemo i u narednom Budžetu spriječiti da klubovi dođu u ovakvu situaciju. Osim trenažnog procesa u “Areni”, Gradska uprava Zenica planira i na drugi način pomoći sportske klubove”, rekao je gradonačelnik Kasumović.