Nakon što je u utorak u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici održan sastanak Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine postignut je sporazum i donesene su odluke na osnovu kojih se nastavlja klupsko takmičenje. Boris Spasojević, predsjednik KS BiH, izjavio je da su članovi UO-a uspjeli dogovoriti sve sporne tačke s prethodne sjednice.
– Napravili smo konsenzus, košarka je pobijedila i mislim da će klubovi biti zadovoljni. Sporan je bio završetak lige i odlučili smo da klubovi koji nisu zadovoljni prošlogodišnjim Final-fourom mogu da se žale sudu i da plate 3.000 KM kazne, ako ne budu u pravu -izjavio je nakon sastanka Spasojević i dodao da će utakmice 1. kola koje nisu bile igrane biti odigrane 26. i 27. oktobra, da drugo kolo ide po planu, dok bi do trećeg kola svi imali jednak broj odigranih utakmica.
Spars i Borac će igrati prvenstvo BiH, dok će Igokea zbog nastupa u FIBA Ligi prvaka i ABA ligi biti oslobođena regularnog dijela prvenstva. Igokea će sudjelovati u Ligi 6 za prvaka BiH, s time da će platiti tri kotizacije, kako bi to bila nekakva nadoknada zašto ne igraju u prvom dijelu sezone prvenstvo BiH.
Košarkaši zeničkog Čelika su poraženi na gostovanju kod ekipe Spars rezultatom 77:61 (25:13, 19:18, 16:11, 17:19). Milivoje Božović postigao je 19 a Haris Ćurevac 15 koševa. Konačni rezultat utakmice odigrane u dvorani SD Obilićevo glasio je Orlovi – Čelik 76:59 (25:10, 17:15, 21:15, 13:19). Ajla Selimović je upisala skor od 26 poena i 13 skokova.