Selekcija Zeničko-dobojskog kantona ukupni je pobjednik Međunarodnog otvorenog prvenstva i 19. sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Bosne i Hercegovine na kojem je na zeničkom atletskom stadionu Kamberovića polje sudjelovalo 100 takmičara iz BiH, Srbije, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Sajjra Poljo iz Zenice proglašena za najbolju sportašicu a Adem Nebi iz Sjeverne Makedonije za najboljeg sportaša. Organizator ovog takmičenja bio je Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH, a Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica po peti put bilo je domaćin prvenstva, na kojem se takmičilo u trkama u kolicima na 100, 200 i 400 metara, atletskom višeboju (koplje, kugla, disk i čunj) te šahu.
U ime Vlade Kantona, kao pokrovitelja, igre je svečano otvorila premijerka Amra Mehmedić, koja je takmičarima poželjela dobre rezultate i dobrodošlicu u Zenicu i Zeničko-dobojski kanton. Uputila je čestitke organizatorima za dobru organizaciju igara, naglasivši da kantonalna Vlada podržava sport, a posebno sport osoba s invaliditetom, jer je to važan segment u njihovoj resocijalizaciji i rehabilitaciji. Svečanom otvorenju prisustvovala je i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić, pomoćnik federalnog ministra rada i socijalne politike Dobrica Jonjić te predsjednik Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH Mirsad Muftić.
U konačnom ekipnom poretku kod muškaraca, prvo mjesto je osvojila ekipa Zeničko-dobojskog kantona, srebrni su takmičari iz Srednjobosanskog kantona a bronzani iz Unsko-sanskog. U ženskoj konkurenciji najbolje su bile takmičarke iz ZDK, druge su iz Unsko-sanskog kantona a treće iz SBK. Ukupan plasman glasi: 1. Zeničko-dobojski, 2. Srednjobosanski i 3. Unsko-sanski kanton.