U povodu obilježavanja „Dječije nedjelje“, a u saradnji s Book star klubom, Medica Zenica organizovala je prvu promociju knjige „Život s crnom psom“ Sandre Pašić pred mnogobrojnom publikom u sali Hotela Zenica. Autorica je na stranice knjige koja je prevedena na njemački i engleski jezik iznijela strašnu istinitu i nevjerovatnu životnu priču o zlostavljanju, psihološku ispovijest koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Sve što je proživjela iza zatvorenih vrata i očiju njene porodice.
– Ovo je jedna psihološka ispovijest mog života i svega onog što sam prošla. Počela sam pisati u toku mog liječenja na ideju moje psihologinje koja mi je rekla da počnem zapisivati sve što me muči. Počela sam pisati u običnu svesku a potom, nakon određenog perioda bilo mi je lakše a isto tako sam shvatila da bi to mogla biti dobra knjiga s kojom bi pomogla svim ostalim koji možda isto prolaze -kaže Pašić i dodaje da se u slučaju zlostavljanja treba odmah obratiti nadležnim službama.
– Danas se ne mora ništa trpjeti niti šutjeti, najbolje bi bilo odmah kontaktirati policiju, sigurne kuće, centar za socijalni rad i psihologe. Jako teško mi je bilo prvi put progovoriti o svom problemu, niti danas mi nije jednostavno ali stojim uspravno. Sam čin mog liječenja traje još, skoro svaki dan idem na psihološke razgovore. Dok sam pisala, proteklih 11 mjeseci, plakala sam svaki dan a sad mogu reći da je ova knjiga moje ozdravljenje. Ništa u njoj ne bih mijenjala -rekla je Pašić.
Uz autoricu, na promociji su govorili recenzent i promotor Sedžida Beganović-Isaković i Irma Šiljak.