Ukoliko želite Dan državnnosti proslaviti putujući i istražujući nove lokacije, turističke agencije pripremile su raznovrsne aranžmane kako biste se kući vratili bogatiji za još jedno novo iskustvo.
Za one koji žele otkriti čari Istanbula, grada izuzetne ljepote, turističke agencije nude aranžman koji uključuje četiri noćenja, po cijeni od 379 KM. Ako želite putovati u Budimpeštu u ponudi je aranžman na bazi dva noćenja, sa uključenim doručkom, a cijene su od 279 do 299 KM dok putovanje u Veneciju, aranžman na bazi dva noćenja, sa uključenim doručkom, košta od 249 do 279 KM. Putovati možete i u Prag, a aranžman na bazi tri noćenja sa obilaskom Beča, košta od 309 do 339 KM.
Ako ste, ipak, za obilazak Austrije, naravno uz obilazak grada i kulturno-historijskih spomenika, koja ima mnogo toga ponuditi svojim posjetiteljima, cijena aranžmana iznosi 399 KM, a, ukoliko želite posjetiti Dubrovnik, jednu od najatraktivnijih i najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, cijena aranžmana košta 219 KM.