Centar za palijativnu i zdravstvenu njegu Ruhama pruža profesionalnu visokopersonaliziranu zdravstvenu i palijativnu njegu na našem području, a ove godine obilježena je 30-ta godišnjica od osnivanja Centra. Prema riječima prof.dr.sci. Nizame R. Aliefendić, direktorice Centra, akcijski plan pri Centru Ruhama za naredni period usmjeren je na zdravo starenje i četiri krucijalna gerontološka izazova koji obuhvaćaju način razmišljanja, osjećaja, ponašanja prema starosti i starenju, potpori u pružanju integriranog, intersektoralnog i interdisciplinarnog pristupa u zaštiti zdravlja starijih osoba.
Povodom obilježavanja 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba upriličili su druženje za svoje korisnike. „Centar Ruhama je ove godine ugostio učenike, studente i goste koji su svake godine neizostavni dio ove Ustanove, iz istog proizilazi da pažnje i posvećenosti nije nedostajalo“, kazala je Hatidža Rudić, izvršna direktorica.
Kvalitet rada ove respektabilne ustanove je prepoznatljivost i van granica naše države čemu svjedoče mnogi štićenici poput Sidike Wolf koja je iz Austrije stigla na njegu i oporavak. „Usljed bolesti bila sam dugo nepokretna i pored mnogo pokušaja nisam uspjela stati na svoje noge. Danas upornim trudom i radom osoblja koji su u svemu izuzetno posvećeni, hodam i moj kvalitet života se vratio. Zato se zahvaljujem što sam dio ove Ustanove“, ističe Sidika.