Od 115 mjesta na području Medžisa Islamske zajednice Zenica, u samom gradu teravih-namaz se klanja na 16 mjesta: Čaršijska džamija, Kočevska džamija, Sejmenska džamija, Jalijska džamija, Potočka džamija, Ensar džamija, Trgovišće, Talami, Lukovo Polje, džamija Broda, džamija Blatuša, Bijela džamija – Novo Radakovo, džamija Bosna, džamija Brist, KPZ (zatvorenici, osoblje – tri teravije), Nakšibedijska tekija – Pehare.

Literarni konkurs “Ramazan u mojoj kući”
Medžlis Islamske zajednice Zenica i Odjel za brak i porodicu objavili su i konkurs za izbor najboljeg literarnog rada na temu: “Ramazan u mojoj kući”. Pravo učešća imaju učenici od šestog do devetog razreda osnovne škole s područja grada Zenice. Stručni žiri odabrat će tri najbolja rada za koja su osigurane novčane nagrade.

U Čaršijskoj džamiji uči se sehurska i hafiska mukabela prije (sat vremena) ikindije, a mukabele se uče i u: Kočevskoj, Sejmenskoj i Ensar džamiji, zatim u Trgovišću, Novom Radakovu, Blatuši, Brodi, Bristu, Potoku, Jalijskoj džamiji, Talamima, Lukovom Polju i Bosni. Predavanja se održavaju u Čaršijskoj džamiji, svakim danom prije ikindije namaza; u svim ostalim džamijama, svake večeri, pet minuta prije teravije; te u džematima poslije podne-namaza za žene.

U četvrtak počeo Kurs sufare za žene u Potočkoj džamiji
Odjel za brak i porodicu u saradnji sa muallimama/koordinatoricama, organizuje Kurs sufare za žene u toku ramazana. Kurs će biti organizovan u Potočkoj džamiji u Zenici, i počeo je u četvrtak, poslije ikindije-namaza i održava se svaki drugi dan.

Teravih namaz se klanja po takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, sa 20 rekata. Ezan za sabah-namaz uči se 15 minuta po sehuru, a tamo gdje se uči i mukabela, nakon proučene mukabele.