Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija održao je radni sastanak s predstavnicima Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, a u fokusu razgovora bilo je donošenje Strategije kulturne politike ZDK za period 2021-2027. i pokretanje novog studijskog programa Kultura i turizam na Filozofskom fakultetu, saopćila je Press služba.
Jedina strategija u FBiH
Tokom razgovora istaknuti su bitni aspekti Strategije kulturne politike ZDK, jedine strategije za kulturnu politiku u Federaciji BiH, te obaveze Monitoring tima u vezi sa realizacijom Strategije i Akcionog plana. Također je predočen i Elaborat o pokretanju novog studijskog programa Kultura i turizam, koji bi trebao upisati prvu generaciju studenata u akademskoj 2024/2025 godini.
Značajan dokument
Zaključeno je da Strategija kulturne politike ZDK predstavlja veoma značajan dokument i da će Ministarstvo podržati realizaciju Strategije i rad Monitoring tima. Isto tako, podržan je koncept novog studijskog programa Kultura i turizam koji bi trebao biti veoma atraktivan za buduće studente, ali i značajan za unapređenje kulture i turizma na ovim prostorima.


PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA