Početak nove kalendarske godine u Bosansko narodno pozorište Zenica (BNP) donosi bogat i raznovrstan januarski pozorišni program, te će publika imati priliku da uživa u nekoliko repriznih izvedbi predstava BNP-a.
Prva januarska izvedba predstave će biti upriličena večeras (utorak) od 19:30 sati kada će biti izvedena višestruko nagrađivana predstava „Pink Moon“ nastala prema tekstu bh. dramskog pisca Darija Bevande, u režiji Saše Peševskog i u produkciji BNP-a. Potom u četvrtak, 14. januara u 19:30 sati će biti izvedena predstava „34. PROBA“ nastala kao kolektivni autorski projekat ansambla predstave, u režiji Lajle Kaikčije i u produkciji zeničkog BNP-a.
U subotu s početkom od 18 sati na Maloj sceni će biti izvedena predstava „Most“ Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a, za koju režiju potpisuju Miroljub Mijatović i Ermina Nišić.
Predstava „Sakati Billy sa Inišmana“ nastala prema tekstu Martina McDonagha, u režiji Predraga Štrbca će biti izvedena u ponedjeljak, 18. i u utorak 19. januara u 19:30 sati na Velikoj sceni.
Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se organizuju u skladu s propisanim higijensko-epidemiološkim preporukama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane ZDK.