Proteklog vikenda zbog reprezentativnih nastupa nije igrano redovno kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Iz Rukometnog kluba „Maglaj“ su se oglasili u vezi odigravanja ranije odgođenih utakmica koje su se, prema planu, trebale igrati ove sedmice.
– Svjedoci smo da pandemija korona virusa u BiH bilježi porast novozaraženih. Nažalost, nije zaobišla ni naš klub. Registrovan je i jedan slučaj u našem timu, a samim tim i određeni broj igrača obavezan je poštovati mjere izolacije. Uslijed ovakve situacije utakmice našeg tima koje su trebale biti odigrane nakon reprezentativne pauze su odgođene. Utakmica s ORK Bosna ACQ Sarajevo koja je trebala biti odigrana u srijedu 10. novembra igrat će se 17. novembra, a utakmica s RK Iskra Bugojno koja je prema rasporedu bila zakazana za 13. novembar odgađa se do 24. novembra. Našoj ekipi želimo brz oporavak i da nam iz ovoga izađu jači a svima nama da ne zaboravimo da nije prošlo, da se i dalje moramo čuvati, kako sebe tako i druge -kažu iz RK Maglaj.
U Zenici je Čelik stigao do sedme pobjede u prvenstvu, ovaj put su nadigrali ekipu Travnika rezultatom 42:30 (21:12). Dženan Hodžić sakupio je 11 odbrana, dok je Ante Dragičević upisao 13 a Amar Kobilica 10 golova.