NIPD „Naša riječ“, pod pokroviteljstvom Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, i ove godine organizuje manifestaciju „Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2021“.
Pripreme za Izbor najboljih sportista su u toku, ove sedmice će se održati sastanak Organizacionog odbora Manifestacije, a na adresu naše redakcije pristigao je veliki broj prijava.

Ispunjene aplikacije, sa obrazloženjima, možete slati do 18. februara na e-mail: [email protected], dostaviti lično u redakciju Naše riječi (preko puta Autobuske stanice) ili poštom, na adresu: „Naša riječ“ Zenica, Bulevar Kralja Tvrtka I, 72000 Zenica.

Pozivamo sportske saveze, klubove, kolektive, udruženja i pojedince koji nisu stigli da pošalju prijave i kandiduju najbolje iz svojih redova, da to učine do petka, 18. februara. Aplikacije možete preuzeti na web stranici Naše riječi, www.nasarijec.ba, te sa pratećom dokumentacijom slati putem maila: [email protected], dostaviti lično u redakciju Naše riječi ili poslati poštom na adresu: “Naša riječ”, Bulevar kralja Tvrtka I br. 1, 72000 Zenica.
I ove godine birat će se najbolji senior, najbolja seniorka, najbolji junior, najbolja juniorka, najuspješnija seniorska sportska organizacija/klub, najuspješnija juniorska sportska organizacija/klub, najbolji trener, najbolji sportski radnik, sportski događaj godine, sportska nada, specijalna nagrada za životno djelo, specijalna priznanja za razvoj sporta u ZDK, najbolji sportisti u sportu za lica sa invaliditetima u ZDK, najbolji sportski radnik u sportu za lica sa invaliditetima, najbolji trener u sportu za lica sa invaliditetima, te najbolji sportski kolektiv u sportu za lica sa invaliditetima.
U specijalnom izdanju „ZE-DO sport“, kojeg priprema redakcija „Naše riječi“, predstavit ćemo dobitnike priznanja.