Arhiva

Prva sjednica Organizacionog odbora manifestacije “Sportista ZDK za 2020” kojom je predsjedavao direktor manifestacije Sajto Ćehović, zbog opravdanog odsustva predsjednika Mirsada Čizme, održana je prošlog četvrtka.

Na adresu redakcije Naše riječi pristigao je veliki broj aplikacija, a za one koji žele aplicirati rok za slanje aplikacija je produžen do 12. februara 2021. godine. Aplikacije možete preuzeti na našoj web stranici nasarijec.ba, šaljite na mail [email protected] ili poštom na adresu Naša riječ, Bulevar kralja Tvrtka I, br. 1, 72000 Zenica
ili predati lično u Redakciju.

Članovi Organizacionog odbora izrazili su podršku organizatoru, NIPD Naša riječ koja u ovako teškim uslovima uspijeva održati kontinuitet ove tradicionalne manifestacije.
Kako je rečeno tokom sastanka, u fokusu ovogodišnje manifestacije će biti mladi sportisti i sportski radnici koji su dali najveći doprinos razvoju sporta.
Izabrani su članovi žirija koji će zasjedati naredne sedmice i odabrati najbolje sportiste/juniore i seniore, sportske klubove, sportske radnike…za 2020. godinu.
Kako je planirano, finalna večer održat će se početkom marta, u sklopu programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Naša riječ sa vama 65 godina
Prvi broj lista Naša riječ izašao je iz štampe 15. februara 1956. godine. Od prvog broja do ovog koji čitate prošlo je 65 godina. Pisali smo i radili u miru, u ratu, u vremenu velike gradnje i razvoja, kao i vrijeme kriza, poplava, klizišta i drugih nedaća, a i sada u vrijeme pandemije. Radili smo i radimo tako da nam savjest bude čista, izvještavamo vas objektivno, profesionalno i nepristrasno. Veliki broj naših čitatelja to prepoznaje i podržava, što nas motiviše da i dalje radimo kako su radile naše kolege novinari,
urednici koji su ovu novinu stvarali i održali na tržištu.

Bez slavlja i radno, obilježićemo naš jubilej, u nastojanju da našim čitateljima donesemo provjerene i tačne informacije te da Naša riječ i ubuduće bude novina kojoj vjeruju.

I ove godine pripremit ćemo posebno izdanje “ZE-DO sport” u kojem ćemo predstaviti najbolje sportiste, klubove, sportske radnike… Pozivamo privrednike da sponzorstvima i oglašavanjem podrže Manifestaciju i specijalno izdanje “ZE-DO sport”.
Organizator manifestacije je NIPD Naša riječ, generalni pokrovitelj manistacije je Vlada Zeničko-dobojskog kantona putem Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.