Kantonalni derbi Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odigrali su u Kaknju domaći Rudar i tešanjski TOŠK. Gosti su bolje otvorili utakmicu, prijetili, no vodstvo Rudaru donosi Denis Žerić koji je iz trka pogodio s desetak metara. Bio je to i konačan rezultat prvog dijela. U nastavku Ajdin Mujagić pogađa za izjednačenje. Publika je gledala otvoren meč, prilike su imale obje ekipe, a Armin Cibra nakon što je ušao s klupe pogađa za 2:1. Posao je završio Idriz Džafić pogotkom za 3:1. Rudar je tako nastavio sa serijom dobrih igara, dok TOŠK već pet kola ne zna za pobjedu.
Na Gradskom stadionu u Maglaju su se sastali Simm Bau i Gradina iz Srebrenika a konačni rezultat glasio je 0:1 (0:0). Budućnost je u Banovićima rezultatom 2:1 (1:1) bila bolje od Mladosti iz Doboja kod Kaknja. U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige FBiH. Rudar, Simm Bau i TOŠK su dobili licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 dok je rukovodstvu Mladosti ostavljen dodatni rok za dopunu dostavljene dokumentacije nakon čega će Komisija donijeti odluku.
Čelik je gostovao kod Natrona u Maglaju a prvi pogodak na utakmici postigao je Ali Međuseljac u 43. minuti za „Crno-crvene“. Za konačnih 0:2 pogodio je Sulejman Salkić u 84. minuti. Nogometaši Čelika su nastavili s uspjesima te trenutno imaju 11 pobjeda u nizu. Stupčanica je u Olovu s 2:1 bila bolja od Unisa te ostala na prvom mjestu tabele.