U godini kada slavi vrijedne jubileje, 50 godina postojanja Radija i 30 godina postojanja televizije, lokalna medijska kuća organizovala je 16. „Izbor sportiste Maglaj za 2021. godinu“. Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Maglaj i Mirsad Mahmutagić, načelnik Općine Maglaj. Svečanost izbora najboljih u domenu sporta u prošloj godini organizovana je u prostorijama RTV Maglaj uz direktan tv prijenos. „Svjestan sam da je pandemija koronavirusa otežala rad i u segmentu sporta i čestitam vam na postignutim rezultatima u teškim okolnostima. Podrška iz općinskog budžeta ostaje i dalje“, poručio je sportistima načelnik Mahmutagić.
I ove godine nagrađeni su najbolji u pet zvaničnih kategorija izbora. Svi nominovani dobili su priznanja, a oni najbolji novčane nagrade i unikatne, ručno kovane statue.
Priznanje za razvoj omladinskog sporta koje od ove godine nosi ime preminulog kolege novinara Zorana Ilkića, dobili su čanovi Omladinskog pogona NK „Natron“. Dugogodišnji sportski radnik, Husejin Mrvoljak, član Uprave NK „Moševac“ proglašen je najboljim sportskim radnikom. Priznanje za najbolju sportistkinju-invalida otišlo je u ruke Zumre Gušo, članice Sportsko-ribolovnog kluba „Bosna“ koja je izborila učešće na SP u Mađarskoj. Najbolji ekipini rezultat u 2021.godini sa povratkom u Premijer ligu sjedeće odbojke BiH imali su članovi Invalidsko-odbojkaškog kluba „Autoservis Huso“. Juniorski reprezentativac BiH i učesnik EP u rukometu, član domaćeg kluba Omar Delić proglašen je najboljim sportistom Maglaja u prošloj godini. Specijalna priznanja dobili su Rijad Memišević i Kenan Hodžić, a Nagrada za životno djelo dodjeljena je Seadu Osmiću, jednom od najboljih nogometaša u historiji Maglaja. (N.Br.)