Rukometašice Krivaje, u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, na domaćem terenu savladale su ekipu Borca rezultatom 43:34 (20:16). Ovo je aktuelnim prvakinjama iz Banja Luke treći ovosezonski poraz, dok je s druge strane ekipa Adija Bašića upisala vrijedne bodove u borbi za izlazak na evropsku scenu. Krivaju su do pobjede vodile Alena Latifović s devet, Hena Ridžal sa sedam i Ilma Mehanović sa šest postignutih pogodaka.
Utakmica 21. kola Premijer lige BiH između Maglaja i Gradačca završila je rezultatom 30:26 (16:12). Maglaj su do pobjede vodili Benjamin Čičkušić s jedanaest te Amar Kendić, Alen Ridžal i Amar Hasić s po četiri postignuta pogotka. Rukometaši Bosne iz Visokog su na domaćem terenu savladali ekipu dobojske Sloge rezultatom 30:24 (14:11). Ovo je veoma važna pobjeda izabranika Milana Hovorke u borbi za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Najefikasniji u ekipi Bosne bili su Almir Osmandhodžić sa sedam i Faruk Halilbegović s pet postignutih pogodaka. Rukometaši Konjuha i Krivaje u Živinicama utakmicu koja je završila rezultatom 30:30 (15:13). U ekipi iz Zavidovića najefikasniji su bili Ismir Salkić i Deni Velić s po sedam postignutih pogodaka, po četiri su dodali Matej Sarajlić i Semir Zvekić.
Komšijski derbi 19. kola Prve lige FBiH Grupa sjever odigrali su Kakanj i Čelik a utakmica je završena rezultatom 37:23 (17:10). Najzaslužniji za pobjedu Kaknja je golman Faris Žiga koji je upisao nevjerojatnih 29 odbrana, od čega čak pet sedmeraca.